Negresă cu mascarpone şi caramel

de diaconta in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6325 vizualizari

 

Era firesc sa fac şi eu nişte „negruţe” de-astea,că am tot salivat stând atâta la taclale pe la Miha.Si prea mă împiedicam de ele peste tot.Si mai vroiam şi să fac glazura Laviniei,că prea „mi-a luat ochii”,evident nu mi-a ieşit aşa frumoasă ca şi a ei,dar are o textura minunata.Am mai modificat eu câte ceva pe ici pe acolo şi au ieşit tare bune.Am pus şi de cafea,aşa că vă aştept cu drag.Să aveţi o Duminică minunată,eu cred că am sa ies la o plimbăreala că prea e frumos afară.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 30 gr cacao
  • Ghimbir
  • Esenta de rom
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • 250 gr Mascarpone
  • 100 gr sos caramel
Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 lingurite smantana
  • 2 linguri frisca lichida
  • O lingura miere de albine  
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu mascarpone şi caramel:

Mixam crema Mascarpone cu sosul caramel si punem amestecul la frigider pana cand pregatim blatul.
Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele cinci oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare inainte de a pune urmatorul.Amestecam faina cu cacao,sare si praful de copt.apoi o adaugam în crema de unt.Razuim putin ghimbir si adaugam si esenta de rom.

Turnam compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt,punem deasupra cu lingura amestecul de mascarpone cu caramel.Amestecam putin cele doua compozitii.Punem tava în cuptorul preîncalzit pentru 35 de minute.E util totusi sa verificam cu scobitoarea cand e copt blatul.Deasupra va fi mai crocant iar in mijloc mai ciocolatos.
Lasam sa se raceasca în cuptor.Intre timp pregatim glazura.

Ciocolata rupta bucati,o punem împreuna cu 3 lingurite de smantana,frisca lichida,zaharul pudra si cacao pe baie de aburi.Amestecam pâna când se topeste ciocolata.Apoi adaugam înca doua lingurite de smantana si o lingura de miere.Amestecam foarte bine apoi lasam sa se raceasca atât cât sa o putem „prelinge” frumos deasupra prajiturii.

Mi-a placut consistenta glazurii,doar ca a fost prea multa pentru prajiturica asta.Uite asa m-am facut  si cu un sos de ciocolata care se cere combinat cu ceva….

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu mascarpone şi caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Zambareata 1

24.11.2011, 21:19

diacontaaaaaa..... vreau si eu mi-a lasat gura apa negresa asta

diaconta 1

24.11.2011, 21:26

Giorgia,te cred,au fost incredibil de bune
uooofff numai cand ma gandesc iar o sa visez deserturi

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 09:20

o bunatate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura din batoane "mars"